RS20039_KA-20140630-IMG_9946-se-nap-scrDr. Zelkó Romána a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja, az Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet vezetője, egyetemi tanár. Több mint tíz éve, 2003 óta lát el közéleti feladatokat is, mint a Semmelweis Egyetem tanácsának és a szenátusának tagja.

Egyetemi hallgatóként több helyen TDK-zott, de alapvetően a kémiai jellegű tárgyak érdekelték. A Dr. Rácz István vezette Gyógyszerészeti Intézetben írta PhD értekezését, amelyet 1996-ban védett meg. 2008-ban gyógyszertechnológiai témában akadémiai doktori címet szerzett, 2009-től egyetemi tanárként dolgozik az Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézetben, amelyet 2005 óta igazgatóként vezet. 

Szakmai pályafutása meghatározó élményének tartja külföldi ösztöndíjait, amelyeken láthatta, hogyan működik egy Európában vezető szerepű, gyógyszertechnológiai intézet. 

Dr. Zelkó Romána számára a kutatócsoportjával való közös gondolkodás és problémamegoldás a legkedvesebb, de tanítani is nagyon szeret. Dékánként célja, hogy az egyetemi életpályát vonzóbbá tegye a pályakezdő fiatalok, frissen doktorált kutatók számára.