A Semmelweis Scholarban az egyetemen dolgozó kutató, oktató munkatársak hozhatnak létre saját szakmai honlapot. A felület WordPress alapon működik, könnyen kezelhető, illetve egy útmutató honlap is segíti a szerkesztési munkátA weboldalak megjelenése tükrözi az egyetem presztízsét, a honlapok pedig több nyelven is elkészíthetők. 

Regisztráció

A regisztráció során az azonosítás alapja az egyetemi e-mail cím, csak azzal igényelhető személyes alhonlap, egyéb esetben további autentikáció szükséges. Az igényléshez egy online űrlapon kell pár adatot és egy álló profilfotót (min. 200px széles és 250px magas jpg) megadni. Az igény jóváhagyása után jön létre a honlap és kezdődhet meg a tartalomfeltöltő munka.

A honlap a létrehozást követően még nem nyilvánosan látható, a tartalom feltöltése után azonban Ön is nyilvánossá teheti azt. Kérjük, a regisztrációnál vegye figyelembe, hogy a visszaigazolás csak munkaidőben érkezik meg. 

Honlapigénylés

Tegyen közzé bármilyen tartalmat, ami a tudományos munkájával kapcsolatos!

Elvárások a személyes honlapokkal kapcsolatban:

 • A Semmelweis Scholar honlaprendszerben a személyes weboldalak alapvetően a munkatársak egyetemi tevékenységével, tudományos, szakmai eredményeivel összefüggő információk közlésére, a partneri együttműködésekhez a kapcsolatfelvétel megkönnyítésére szolgálnak.
 • A személyes weboldalak nem sérthetik a szerzői jogi törvényeket.
 • A személyes honlapokon nem tehető közzé olyan tartalom (szöveg, kép, videó stb.), amely mások becsületét, vallási, felekezeti hovatartozását, politikai nézetét sértenék.
 • A személyes weboldalak nem használhatóak fel kereskedelmi célokra, értékesítési vagy pénzkereseti vállalkozások népszerűsítésére (pl. magánrendelések hirdetésére).
 • A személyes honlapok tartalmáért az egyetemi honlapot igénylő és szerkesztő egyetemi munkatárs felel.
 • Bármely, a fenti szabályokat sértő tartalmat a honlap kezelője figyelmeztetés nélkül törölheti a személyes honlapokról, szélsőséges esetben a teljes honlapot archiválhatja.

Milyen egy jó honlap?

 • A honlapok legyenek egyszerűek, átláthatóak és informatívak.
 • A honlapon található információk mindig legyenek aktuálisak.
 • A személyes honlap a bemutatkozás eszköze, tartalmazzon legalább egy személyes fotót.
 • A honlap szövegeket javasolt ellenőrizni, hogy mind stílusában, mind a helyesírását tekintve méltón képviselje a Semmelweis Egyetemet.
 • Minden közzétett tartalom esetén javasolt ellenőrizni a linkek működését is.

A honlaprendszer a használatbavétel, illetve a visszajelzések során tud megfelelni a valós igényeknek, így a Kommunikációs Igazgatóság munkatársai minden, a honlaprendszer működésével kapcsolatos igényt, visszajelzést értékelnek és felhasználnak a tökéletesítésre. Kérjük, észrevételeiket a honlap@semmelweis-univ.hu címen jelezzék.