Pro Scientia Aranyérem átadó :)

Diplomamunkám és PhD disszertációm során a Szegedi Tudományegyetem, Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékén (akkor még Kolloidkémiai Tanszék) Prof Tombácz Etelka irányításával mágneses nanorészecskéket (magnetit) állítottam elő vizes közegben különböző felületmódosításokkal, mely megóvja a részecskék összetapadását (aggregációját) az adott közegben.

A mágneses nanorészecskék élő szervezetben történő viselkedését, lehetséges aggragációját humán plazma jelenlétében vizsgálhatjuk, mely egy jóslatot adhat arra nézve mi lesz az élő szervezetben a nanorészecske sorsa, életútja. Ilyen vizsgálatokat végeztem Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjasként Dublinban Prof Kenneth Dawson irányításával (Centre of BioNano Interactions, UCD, Írország). E munka során a nanorészecskék összetapadásának megakadályozására használt felületmódosítások és a humán plazma fehérjék közötti kölcsönhatást vizsgáltam.

2011 óta a Semmelweis Egyetem Biofizikai és Sugárbiológiai Intézetének Nanokémiai Kutatócsoportjában Prof Zrínyi Miklós mellett elektromos szálhúzással előállított biokompatibilis (szervezetbarát) és biodegradábilis (szervezetben lebomló) háromdimenziós mesterséges polimer térhálók kialakításával kezdtem foglalkozni, melyek alkalmasak lehetnek szövetregeneráció, vagy szövetpótlás céljára.

2019 óta pedig már mint a Nanokémiai Kutatócsoport vezetője folytatom a kutatási tevékenységet kiegészítve a lelkes PhD és TDK/szakdolgozó/diplomadolgozó hallgatókkal.