Dr. Horváth Klára, PhD

rezidens

Semmelweis Egyetem, 2.sz. Gyermekklinika

Bemutatkozás

Horváth Klára csecsemő- és gyermekgyógyász rezidensként dolgozik 2015-től a Semmelweis Egyetem 2.sz. Gyermekklinikáján.

2004-ben érettségizett a budapesti Eötvös József Gimnáziumban kitűnő eredménnyel. Párhuzamosan tanult a Semmelweis Egyetemen általános orvostudományt és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen pszichológiát, ahol summa cum laude illetve kiváló eredményekkel végzett. Egyetemi tanulmányai során a Magatartástudományi Intézet Alvásfiziológiai laborjában végzett tudományos munkát és dolgozott díjas demonstrátorként.

2011 és 2015 között a University of Oxford PhD hallgatója volt, ahol az alvás és a kognitív fejlődés összefüggéseit vizsgálta egészségesen fejlődő kisgyermekekben. Orvostan- és pszichológushallgatókat tanított, témavezetőként több diákja kapott kitüntetést. PhD tanulmányai mellett a magyar hallgatókat összefogó Oxford Hungarian Society elnöke volt, és önkéntesmunkát is végzett Ugandában egészségfejlesztési területen.

Jelenleg a szakképzésen kívül magyar és angol hallgatók oktatásában vesz részt (Gyermekgyógyászat gyakorlat, Bevezetés a Klinikai Orvostudományba).

Érdeklődési területe az gyermekneurológia, alvás és cirkadián ritmus fejlődése egészségesen és atípososan fejlődő gyermekekben.