Horváth Klára tanársegédként és csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosként dolgozik 2020-tól a Semmelweis Egyetem 2.sz. Gyermekklinikáján, jelenleg Gyermekintenzív Terápia szakképzést csinál.

2004-ben érettségizett a budapesti Eötvös József Gimnáziumban kitűnő eredménnyel. Párhuzamosan tanult a Semmelweis Egyetemen általános orvostudományt és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen pszichológiát, ahol summa cum laude illetve kiváló eredményekkel végzett. Egyetemi tanulmányai során a Magatartástudományi Intézet Alvásfiziológiai laborjában végzett tudományos munkát és dolgozott díjas demonstrátorként.

2011 és 2015 között a University of Oxford PhD hallgatója volt, ahol az alvás és a kognitív fejlődés összefüggéseit vizsgálta egészségesen fejlődő kisgyermekekben. Orvostan- és pszichológushallgatókat tanított, témavezetőként több diákja kapott kitüntetést. PhD tanulmányai mellett a magyar hallgatókat összefogó Oxford Hungarian Society elnöke volt, és önkéntesmunkát is végzett Ugandában egészségfejlesztési területen.

2015-től a Semmelweis Egyetem 2.sz. Gyermekklinikáján végezte a csecsemő- és gyermekgyógyászat szakképzést.

Klára a magyar és angol hallgatók gyermekgyógyászat oktatásában vesz részt, az angol képzés tanulmányifelelőse. TDK hallgatókat mindig örömmel várja és 2020-tól PhD témavezető is.

Érdeklődési területe a modern technológiák felhasználása a gyermekgyógyászatban, gyermekintenzív terápia, alvás és cirkadián ritmus.