Hírek, események, cikkek, publikációk közzétételére a Bejegyzés típusú tartalom szolgál (Vezérlőpult > Bejegyzés >Új hozzáadása), amely a közzététel dátumával együtt jelenik meg.

A bejegyzéseket kategóriák alapján menübe rendezhetjük (kategóriát a cikk írásakor is készíthetünk, de a Vezérlőpult > Bejegyzés > Kategória menüpontban is készíthetünk ). A kategória (vagy rovat) olyan lista, amelyben rövid fényképes (ha állítottunk be kiemelt képet) ízelítőt láthatunk a benne szereplő bejegyzésekből; ezek egymást dátum alapján követik. A kategóriából készített menüpontban minden bejegyzés címe  kattintható link, így a teljes cikk olvasható. A kategóriák további alkategóriákba is csoportosíthatóak (ebben az esetben szülő kategóriát kell megadni egy új kategória mentésekor) – pl. Hírek kategória alá kerülhet külön egy Publikációk, vagy egy Folyamatban lévő kutatások, egy Oktatási hírek, vagy akár egy Vélemény kategória (rovat), stb.

A Bejegyzés tartalomtípus szerkesztése szinte mindenben megegyezik az oldaléval, de nem lehet szülővel hierarchizálni, csak a fenti módon a kategóriákkal csoportosíthatóak. A Közzététel dobozban beállított dátummal előre és hátra is időzíthetjük a bejegyzést. Előre dátumozás esetében a rendszer automatikusan ütemezi majd a közzétételt.

A jobb oldali szerkesztési lehetőségek közül érdemes a kiemelt kép beállítását megtenni (lehet már feltöltött kép a Médiatárból, de tölthetünk fel teljesen új képet is), mert így a cikkünknek a menüpontban lesz kis ízelítő képe (enélkül csak a szöveg lesz látható). A képek forrása legyen mindig jogtiszta, vagy használjunk hivatkozást!

A kategóriák az új bejegyzések beküldése, illetve a meglévők szerkesztése esetén a  szerkesztő felület jobb oldali menüoszlopában pipálhatóak be. Egy bejegyzésnek egyszerre több kategória is adható. A bejegyzések címkézhetőek (tag) amelyek később a keresést megkönnyítik. A kész kategóriából menüpontot a Vezérlőpult > Megjelenés > Menük menüpontban lehetséges.