Honlap Segédlet

minta honlap

Semmelweis Egyetem – Semmelweis Scholar

Oldalsáv

A honlap jobb oldali sávjába (sidebar) szövegeket, egyszerűbb funkciókat helyezhetünk el.

A Vezérlőpult > Megjelenés > Widgetek menüpontra kell kattintani. Alapvetően a jobb oldalon látható Sidebar mező üres (az ott található tartalom központilag van beállítva, de ha a mezőbe új widgetet helyezünk el, az alapbeállítás felülíródik, kivéve a nyelvi zászlókat, a keresést és a minden honlapra mutató linket).

A bal oldali funkciók az egér kattintásával és a bal gomb lenyomva tartásával behúzhatóak a Sidebar-ba.

scholar_sidebar

 

A widgetek szerkesztő felületén lenyíló bokszokkal dolgozunk (a dobozok jobb felső sarkában található nyilak segítségével). A widget területről az ott lévő modult úgy törölhetjük, ha az egérrel rákattintunk, és kihúzzuk az adott dobozból, vagy az eltávolítás linkre kattintunk.

Ha szöveges tartalmat szeretnénk megjeleníteni, akkor a bal oldali lehetőségek közül a Szöveg feliratú dobozra kell kattintani, és az egérgomb lenyomásával a widget területre húzni. A „Szöveg” mezők tartalmát meg kell írni, (esetleg beállítani, hogy mely nyelven és mely oldalon legyen látható) majd a „Mentés” gombra kattintani, hogy elmentsük a változást. Ezzel el is készült az új sidebar tartalom. Fontos, hogy formázásokat csak HTML kód segítségével lehetséges megtenni (segítség elérhető ezen a linken.)

Használhatunk a Szövegtől eltérő funkciókat is (keresés, egyéni menü, RSS tartalom, stb.)

 

  • Magyar
  • English
  

Javaslatok a személyes honlapok szerkesztésével kapcsolatban:

  • A honlapok legyenek egyszerűek, átláthatóak és informatívak.
  • A honlapon található információk mindig legyenek aktuálisak.
  • A személyes honlap a bemutatkozás eszköze, tartalmazzon legalább egy személyes fotót.
  • A honlap szövegeket javasolt ellenőrizni, hogy mind stílusában, mind a helyesírását tekintve méltón képviselje a Semmelweis Egyetemet.
  • Minden közzétett tartalom esetén javasolt ellenőrizni a linkek működését is.