Honlap Segédlet

minta honlap

Semmelweis Egyetem – Semmelweis Scholar

Linkek készítése

Ha a szövegünkben szeretnénk linket elhelyezni (pl. egy másik honlapra, vagy cikkre mutató hivatkozást), akkor a szövegben jelöljük ki a linkké alakítandó szövegrészletet, vagy írjunk egy megfelelő szöveget és azt jelöljük ki. Majd kattintsunk az eszköztáron a láncot mutató ikonra:

wiki_link

A felugró ablakban az URL mezőbe illesszük be a célhonlap teljes webcímét (a  http:// előtaggal együtt), a “Hivatkozás szövege” az a szövegrész lesz, amit kijelöltünk. A cím alatti kis jelölő négyzetet bekattintva a linkünk majd egy új böngésző fülön fog megnyílni. Ezt akkor célszerű bejelölni, ha a látogatót külsős honlapra navigáljuk a mi weboldalunkról (pl. MTMT, stb.), így ha bezárja is a másik honlapot, akkor is visszajut a mi honlapunkra.

Választhatunk a saját, már elkészített tartalmaink közül is, ehhez a “vagy hivatkozás létező tartalomhoz” szöveg melletti kis nyílra kell kattintanunk, majd kikeresni a megfelelőt, és egy kattintással  az adott tartalmat a linkhez hozzáadni. Végül kattintsunk a “Hivatkozás hozzáadása gombra.

wiki_link_2

A kattinthatóság érdekében ezt akkor is meg kell tennünk, ha a szövegben kiírjuk a teljes webcímet (magától nem lesz link).

Ha e-mail címet szeretnénk linkké alakítani, akkor ugyanígy járunk el, azonban, amikor kijelöljük a linkesíteni kívánt e-mail címet, még megnyomjuk a Ctrl és egyszerre az f5 gombokat (másolás) és csak ezután kattintunk a láncszem ikonra. Ekkor a rendszer beírja a szükséges utasítást (mailto:e-mailcím), majd nyomjunk a “Hivatkozás hozzáadása” gombra. Így a böngésző, ha a látogató az e-mail címre kattint automatikusan a látogató gépén beállított alapértelmezett levelezőprogramot (azon belül egy új e-mail írását) indítja el.

 

  • Magyar
  • English
  

Javaslatok a személyes honlapok szerkesztésével kapcsolatban:

  • A honlapok legyenek egyszerűek, átláthatóak és informatívak.
  • A honlapon található információk mindig legyenek aktuálisak.
  • A személyes honlap a bemutatkozás eszköze, tartalmazzon legalább egy személyes fotót.
  • A honlap szövegeket javasolt ellenőrizni, hogy mind stílusában, mind a helyesírását tekintve méltón képviselje a Semmelweis Egyetemet.
  • Minden közzétett tartalom esetén javasolt ellenőrizni a linkek működését is.