Honlap Segédlet

minta honlap

Semmelweis Egyetem – Semmelweis Scholar

MTMT-re mutató menüpont

 

Az MTMT adatbázisában a saját személyes profilunkra mutató menüpontot úgy hozhatunk létre, hogy a böngészőben egy új fülben megnyitjuk a MTMT adatbázisát: https://www.mtmt.hu/

A bal szélső sávban a kereső mezőbe írjuk be  a nevünket és nyomjunk vagy entert, vagy kattintsunk a kereső ikonra. Ha ezen a néven egy szerző van, akkor megjelenik a pontos név és szakterület a “Kutató/szerző nevének részlete:” mezőben, és egy újabb entert kell nyomni, míg ha esetleg több azonos nevű szerző van, akkor a mező mellett lenyíló listából kell kiválasztani a pontos nevet és szakterületet, majd újból a keresésre kattintani.

A lista megtekinthető (és belinkelhető) egy nyomtatóbarát formátumban, ha “Letöltés nyomtatóbarát html formátumban” gombra kattintunk. Az ekkor megjelenő oldal webcímét (URL-t) kimásolva egy új főmenüt hozhatunk létre, a főmenüpontok létrehozásánál leírt módon, hiszen menüpontot nemcsak saját oldalból, hanem külső linkekből is készíthetünk.

Az MTMT oldalán számos útmutató található. Külön PDF szól arról, hogy hogyan paraméterezhetők a linkek a különböző találati nézeteknek megfelelően. A PDF fájl erre a linkre kattintva érhető el…

Ellenőrizzük le, hogy azt az oldalt kaptuk, amit szeretnénk, majd a webcímet kimásolva hozzuk létre a menüpontot a korábban ismertetett módon.

  • Magyar
  • English
  

Javaslatok a személyes honlapok szerkesztésével kapcsolatban:

  • A honlapok legyenek egyszerűek, átláthatóak és informatívak.
  • A honlapon található információk mindig legyenek aktuálisak.
  • A személyes honlap a bemutatkozás eszköze, tartalmazzon legalább egy személyes fotót.
  • A honlap szövegeket javasolt ellenőrizni, hogy mind stílusában, mind a helyesírását tekintve méltón képviselje a Semmelweis Egyetemet.
  • Minden közzétett tartalom esetén javasolt ellenőrizni a linkek működését is.